Eva Janyšková

Certifikovaná lektorka Hormonální jógové terapie pro ženy a diabetiky podle Dinah Rodrigues, klasické jógy a jógy pro seniory
+420 602 158 422
jogamala108@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

PARADOX

21.12.2017 22:21

ŠTĚSTÍ

Když se zamyslíte nad svým životem, zkuste si odpověď na jednu, nebo raději přímo na tyto dvě otázky: „Jak často si říkáte, že Vaše štěstí závisí na nějaké konkrétní osobě, události, situaci či určitém vztahu“? A teď další: „Jak často se domníváte, že pokud nezískáte to, co chcete, budete nešťastní“?

Proč se vlastně ptám........? Možná většina z Vás zjistila, nebo dokonce zažila, že v případě úspěchu, tedy dosáhnutí nebo získání toho co chceme, zjistíme, že nám to vlastně vůbec nepřináší takovou radost a užitek, jaké jsme očekávali.

Vlastně nejdobrodružnější cesta, kde jsme byli možná nejšťastnější, byla ta, kdy jsme se snažili té určité věci dosáhnout………………….. Tak trošku paradox, že?

 

ŠTĚSTÍ A JEHO SPOLEČNÍK BUDOUCNOST

A pak je tu další myšlenka: všichni bychom rádi znali naši budoucnost, ale nedokážeme ji sami předvídat, nevíme co se bude dít, jak se budeme cítit, a ani nevíme, co by nám v budoucnosti mohlo přinést štěstí. Většina z nás si totiž představuje, že se nezmění nic kromě toho, na co jsme se zaměřili.

Mnoho lidí si v dnešní uspěchané době myslí, že když dosáhnou toho, po čem touží, přinese jim to pocit úspěchu, ocenění ze strany druhých, pocit naplnění. Někdo touží po povýšení v práci, někdo po bydlení ve větším bytě s terasou………Jsou to pozitivní změny, o kterých se domníváme, že nás učiní šťastnějšími a vše ostatní zůstane při starém………

Bohužel je zde dost velký rozdíl, který si málokdo uvědomuje……….

Když Vás povýší, znamená to sice vyšší plat, ale také více zodpovědnosti, a zřejmě i více práce. S těmito faktory jde ruku v ruce povinnost setrvávat v práci déle, abyste vše stihli a splnili očekávání ostatních.

A co s bytem? Nový luxusní byt s terasou náš možná učiní šťastnými, ale nebudeme v něm nakonec tak nějak sami? Nebude moc velký? A pokud ne, a budete zde žít s partnerem, či rodinou nebo „obyčejným“ pejskem, budete bytu muset určitě věnovat velkou pozornost, co se týče úklidu, splácení hypotéky, a také možná strachu, aby Vám ten krásný velký luxusní byt někdo nevykradl.....

A opět tu máme další paradox:-)

Ráda bych dodala, že myšlenky jsou převzaty z knihy Dalajlamova kočka od úžasného spisovatele Davida Michieho.